Protestantse Kerk in Nederland
Goede Herderkerk Epe
 
 
HET EVANGELIE IN 4 WOORDEN

HET EVANGELIE IN 4 WOORDEN
Training ‘Het evangelie in 4 woorden’

Op dit moment groeit een hele generatie op in Nederland zonder te weten wie Jezus is. Cijfers laten zien dat het aantal christenen in Nederland steeds verder terugloopt. En dat is een geweldige kans voor de Kerk! Want een meerderheid van de Nederlanders heeft de God van liefde nog nooit afgewezen, simpelweg omdat ze nog nooit het evangelie duidelijk gehoord hebben. Maar waarom hebben uw/jouw collega’s, buurtgenoten, klasgenoten of familieleden Jezus ook alweer nodig? En hoe deel je het evangelie eigenlijk? Hoe is God hierbij betrokken en hoe kan je herkennen wat Hij al gedaan heeft in iemand? En wat doen we met een nieuwe christen?

Tijdens de training ‘Het evangelie in 4 woorden’ leer je aan de hand van 4 woorden om Jezus voor te stellen aan mensen van vandaag, waarom Hij relevant is in een tijd als deze en hoe ze Hem kunnen gaan volgen. In totaal beslaat de training drie avonden. We zullen o.a. samen gaan kijken naar een aantal van de meest gestelde vragen over het christelijke geloof. Deze zullen stuk voor stuk mogelijkheden worden om mensen dichterbij Jezus te brengen. Praktische voorbeelden en oefenvormen vormen een belangrijk onderdeel van de training. De training wordt afgewisseld met interactieve momenten en er is tijd om vragen te beantwoorden.

Met deze training hebben we inmiddels honderden christenen uit de hele breedte van de Kerk toegerust om Jezus bekend te maken in hun dagelijkse leef- en werkomgeving. Deelnemers voelen zich vaak beter bekwaam om op een ontspannen manier over Jezus te vertellen en getuigen regelmatig over bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Voor kerken (en natuurlijk individuen) die bezig zijn met de vraag hoe Jezus van betekenis kan zijn voor mensen van vandaag en concrete handvatten willen, zijn deze avonden heel stimulerend en behulpzaam. De training zou bijvoorbeeld ingezet kunnen worden als invulling voor het onderwijsprogramma, voor de kringen, invulling van jeugdavonden en toerusting van jeugdleiders en andere leiders.

De training wordt gegeven door Bart Hesseling en Peter Duitman, beiden actief met The God Story (onderdeel van Jeugd met een Opdracht). Zij hebben ruime ervaring in het bereiken van buiten- en randkerkelijke mensen met het evangelie.

Data: maandag 17 & 24 juni en 1 juli
Tijd: 19.45 uur tot 22.00 uur
Locatie: Centrum ’s Heerenhof, Zwarteweg 10 in Heerde
Opgave: www.thegodstory.org/E4W

Kosten volwassenen: €35
Kosten studenten: €25
IBAN: NL56 RABO 0307 3031 95
Tenaamstelling: St. The God Story

 
terug
 
 
 
 

Vergadering college van kerkrentmeesters
datum en tijdstip 19-06-2019 om 20.00 uur
meer details

Avonddienst - GEEN DIENST
datum en tijdstip 23-06-2019 om
meer details

Morgendienst - Belijdenisdienst
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
met het Combo
meer details

Zondagsschool Goede Herderkerk & Zuuk (kapel)
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
meer details

Avonddienst - GEEN DIENST
datum en tijdstip 30-06-2019 om
meer details

Morgendienst - Overstapdienst
datum en tijdstip 30-06-2019 om 10.00 uur
m.m.v. Combo
meer details

Avonddienst - GEEN DIENST
datum en tijdstip 07-07-2019 om
meer details

Morgendienst
datum en tijdstip 07-07-2019 om 10.00 uur
meer details

 
NACHT VAN GEBED

21/22 juni in de Regenboogkerk Epe. Aanvang 20.00 uur meer
 
KING OF KINGS – Open Huis van God

Zaterdagmiddag 29 juni in Grote Kerk meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.