Protestantse Kerk in Nederland
Goede Herderkerk Epe
 
 
BEVRIJDINGSCONCERT 5 MEI BEVRIJDINGSCONCERT 5 MEI
Bevrijdingsconcert op zondag 5 mei a.s.
GROTE KERK    Epe 
 
De Stichting Hulp Letland, bekend als het gaat om humanitaire hulptransporten naar de Baltische staat Letland, heeft al vele jaren  concerten op 5 mei georganiseerd. 
De samenhang met Letland in deze concerten is dat op 4 mei 1990 Letland zich onafhankelijk verklaarde van de Sovjet-Unie echter duurde het nog enkele maanden voordat de bezetter ook daadwerkelijk uit, een vernield land, was verdwenen. Twee landen die dus rondom 4 en 5 mei hun vrijheid vieren. 
Ook nu  zijn er spanningen in de wereld en is er oorlog, verwoesting van steden en veel menselijk leed. Dan is het belangrijk, ook na 74 jaar, om stil te staan bij hoe belangrijk en waardevol onze vrijheid is. Alle reden dus om onze vrijheid te gedenken en te herdenken met een bijzonder concert, waarvoor ook een Letse soliste is uitgenodigd. 

Het concert zal worden gehouden op
zondag 5 mei a.s. om 19.00 uur in de Grote Kerk in Epe. Kerk open 18.30 uur
Aan dit concert werken mee:
Melissa Venema trompet, zij is een veel gevraagde, internationale, trompettiste die als 8 jarige al begon met trompet spelen en op 13 jarige leeftijd haar debuut maakte tijdens een concert van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. In de daarop volgende jaren heeft ze menig hart veroverd met haar sublieme trompet vertolkingen van bekende muziek uit musicals en films, maar ook bijzondere klassieke werken. Zij heeft op diverse internationale podia gestaan en concerten gegeven voor o.a. Prinses Beatrix en laatst, tijdens een herdenking van de 1e wereldoorlog, voor president Macron. 
Valerya Satibaldijeva sopraan-viool, zij won in 2011, als 11 jarige,  het junior songfestival. Inmiddels heeft ze gespeeld voor de tv in Milaan en trad ze in 2014 op bij de herdenking van de val van “de Muur” in Berlijn. Ze verleende meerdere malen haar medewerking aan concerten in Nederland. Tijdens een concert in 2015 bracht het publiek, spontaan, geld bijeen voor de aanschaf van een eigen viool.
Henk van der Maten, dirigent-pianist en organist, is geen onbekende in de koorwereld in en rondom Epe. Hij zal de solisten en de samenzang begeleiden.
Daarnaast zal optreden het dubbelmannenkwartet Double Four uit Hattem. 
Ook het publiek krijgt de gelegenheid hun zangkunsten te laten horen tijdens de samenzang van vaderlandse liederen. Het concert zal tot ongeveer 20.30 uur duren.
De toegang is gratis – er is, tijdens het concert,  een collecte voor de hulpverlening in Letland.
Na dit concert is er gelegenheid, onder het genot van een kopje koffie, om even na te praten. 

De organisatie van dit concert is in handen van:

Anton van de Burgt
Joop Fuijkkink
Website: www.stichting-hulp-letland.nl
terug
 
 
 
 

Kindernevendienst Goede Herderkerk & Zuuk (kapel)
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10.00 uur
meer details

Morgendienst
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10.00 uur
meer details

Bidden in de kerk
datum en tijdstip 20-10-2019 om 11.30 uur na afloop van de morgendienst
meer details

Zangavond - Epe zingt op zondag
datum en tijdstip 20-10-2019 om 19.00 uur

meer details

Zusterkring
datum en tijdstip 21-10-2019 om 19.30 uur
meer details

Bidstond
datum en tijdstip 23-10-2019 om 10.00 uur
meer details

Bidstond
datum en tijdstip 23-10-2019 om 19.00 uur
meer details

Morgendienst
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.