Protestantse Kerk in Nederland
Goede Herderkerk Epe
 
 
zo 14 okt 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. G.C. Buijs
Morgendienst - Heilig Avondmaal
Ouderling: Dhr. Cees Kamphuis
Organist: Marijn de Jong


LIVE uitzending

ORDE VAN DIENST

Collectebestemmingen

1e rondgang: Kerk in Actie, Werelddiaconaat
Leven van visserij in de bergen van Nepal
De grond in de bergachtige Rukum-regio in het westen van Nepal is arm. Landbouw is moeilijk en levert maar voor zes tot acht maanden per jaar voedsel op. In de overige maanden is er gebrek aan voldoende eten. Vooral kinderen zijn het slachtoffer. 35% van de kinderen onder de vijf jaar is chronisch ondervoed.
In de Rukum-regio ligt een groot meer, dat heel geschikt is voor het kweken van vis. Deze vis wordt verkocht op de lokale markt. Samen met United Mission Nepal (UMN) helpt Kerk in Actie de bevolking hun inkomsten te vergroten door het verbeteren van de visteelt in het Syarpumeer. UMN ondersteunt bij de aanleg van kweekvijvers, geeft advies over watermanagement tijdens bijvoorbeeld het regenseizoen is en over de verkoop van de vis.
Ze trainen mensen om hun eigen bedrijf op te zetten. Zo zijn in de afgelopen jaren mensen begonnen met het opzetten van een geiten- en een groentebedrijf. Dankzij de ondersteuning op het gebied van landbouw, visserij en toerisme, stijgen de inkomsten en kunnen 1600 mensen het hele jaar door voldoende voedsel kopen. Met uw bijdrage aan deze collecte ondersteunt u werelddiaconale projecten van Kerk in Actie zoals het werk van United Mission in Nepal.

2e rondgang: groot onderhoudsfonds

Aan de uitgang: eigen gemeentewerk

terug
 
 
 

Afscheidsdienst Hendrika Johanna Joostema-v.d. Mars
datum en tijdstip 18-02-2019 om 11.00 uur
meer details

Zusterkring
datum en tijdstip 18-02-2019 om 19.30 uur
meer details

Vergadering college van kerkrentmeesters
datum en tijdstip 20-02-2019 om 20.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.