Protestantse Kerk in Nederland
Goede Herderkerk Epe
 
 
zo 4 nov 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. G.C. Buijs
Morgendienst
Ouderling: Mevr. Hannie Visser
Organist: Jaap Pijl


 LIVE uitzending
ORDE VAN DIENST

Collectebestemmingen


1e rondgang: Kerk in Actie, Najaarszending
Dialoog tussen verschillende culturen en religies in Brazilië.
De Braziliaanse organisatie Comin ondersteunt de inheemse volken op verschillende gebieden, waaronder gezondheid en onderwijs. Daarnaast wil Comin de dialoog op gang brengen tussen inheemsen en niet-inheemsen in het land. Brazilië telt een groot aantal inheemse volken. Door de jaren heen hebben zij enorm geleden onder de dominantie van andere bevolkingsgroepen in het land. Er is weinig aandacht voor hun specifieke leef- en bestaanswijze. Nog steeds hebben deze volken een zwakke positie in Brazilië. Er bestaan bijvoorbeeld veel vooroordelen over de inheemsen en er zijn regelmatig situaties van conflict over land waar indianen en niet-indianen tegenover elkaar staan.  
Door onderwijs en publicaties leren inheemsen en niet-inheemsen over en weer van elkaars cultuur en levensvisie. Comin stimuleert vooral dat binnen de kerken en de universitaire gemeenschap van de Lutherse kerk mensen meer te weten komen over de inheemse bevolking. Het is van groot belang dat toekomstige predikanten, leraren en catecheten bekend zijn met de waarden en opvattingen, de historie, cultuur en eigen religie van de inheemsen.

2e rondgang: groot onderhoudsfonds

Aan de uitgang: eigen gemeentewerk

terug
 
 
 

Morgendienst
datum en tijdstip 20-01-2019 om 10.00 uur
meer details

Zondagsschool
datum en tijdstip 20-01-2019 om 10.00 uur
meer details

Zondagsschool Zuuk
datum en tijdstip 20-01-2019 om 10.00 uur
meer details

 
EPE ZINGT OP ZONDAG

meer
 
STAMPPOTTENBUFFET

26 januari om 17.00 uur meer
 
WEEK VAN GEBED

20 t/m 27 januari meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.