Protestantse Kerk in Nederland
Goede Herderkerk Epe
 
 
zo 18 nov 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. J.H. van Osch, Vaassen
Morgendienst
Ouderling: Mevr. Franciska Zweers
Organist: Rianne Beumer


LIVE UITZENDINGORDE VAN DIENST

Collectebestemmingen


1e rondgang: Stichting Christenen voor Israël, Nijkerk
Christenen voor Israël ondersteunt diverse projecten in en om Israël. Deze projecten zijn globaal in te delen in vijf hoofdcategorieën:
Alija (Breng de Joden thuis): De droom van het Joodse volk is eeuwenlang geweest om naar Jeruzalem, naar Sion te kunnen gaan. Christenen voor Israël steunt Joden die besluiten om alija te maken. Bijv. de terugkeer van de Bnei Menashe, een Joodse stam in Noord-Oost India die mag terugkeren.
Voedselhulp: Hoewel Israël een economisch welvarend land is, bestaat er een grote kloof tussen arm en rijk. Veel mensen leven onder de armoedegrens en zijn afhankelijk van liefdadigheid. Christenen voor Israël steunt diverse projecten die voedselhulp organiseren.
Onderwijs: Veel Joden in Israël weten weinig van de Bijbel. Daarom ondersteunt Christenen voor Israël diverse projecten voor Bijbels onderwijs.
Hartland: Christenen voor Israël is actief in het Bijbels Hartland Judea en Samaria, in praktische steun aan de Joodse gemeenschappen.
Holocaustoverlevenden: Christenen voor Israël zorgt voor psychologische hulp en praktische steun aan overlevenden van de Holocaust (of: Shoah) in Israël.
In Nijkerk is een Israëlcentrum waar bijvoorbeeld themadagen georganiseerd worden. Ook is daar een winkel waar Israël producten gekocht kunnen worden. Op de website: https://christenenvoorisrael.nl/ is nog veel meer informatie te vinden.

2e rondgang: groot onderhoudsfonds

Aan de uitgang: eigen gemeentewerk

terug
 
 
 

Vergadering college van kerkrentmeesters
datum en tijdstip 21-11-2018 om 20.00 uur
meer details

Bloemschikken
datum en tijdstip 22-11-2018 om 19.30 uur
meer details

Kennismakingsavond wijk 1
datum en tijdstip 22-11-2018 om 20.00 uur
meer details

Avonddienst - GEEN DIENST
datum en tijdstip 25-11-2018 om
meer details

Morgendienst - Eeuwigheidszondag
datum en tijdstip 25-11-2018 om 10.00 uur
meer details

 
VACATURES KERKENRAAD PER 1 JANUARI 2019
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.